Vergoedingen

 

 

U kunt terecht voor de Basis GGZ of de Specialistische GGZ. Dit staat vermeld op de verwijsbrief die u van de huisarts heeft gekregen. Vaak afgekort met BGGZ of SGGZ.

 

Aangezien ik met alle verzekeraars een contract heb betalen zij mij direct de vergoeding en verrekenen zij uw eigen risico van 385 euro. Indien u deze zelf heeft verhoogd tot maximaal 885 euro, dan verrekent uw zorgverzekeraar het aangepaste eigen risico.

Het zorgprestatiemodel: wat verandert er voor cliënten in de GGZ?

De volgende link van mijn beroepsvereniging geeft informatie over het bekostigingsmodel dat per 1 januari 2022 in de hele GGZ is ingegaan:

 

https://lvvp.info/voor-clienten/zorgprestatiemodel-wat-verandert-voor-patienten/

 

Uit de spelregels in de huidige bekostiging en dit is de wijze die ik hanteer in de praktijk:

"De duur van een consult bepaalt het tarief. Een zorgaanbieder mag in plaats daarvan ook uitgaan van de tijd die voor u in de agenda was gepland. Ook als het consult in werkelijkheid iets langer of korter duurde.

Meer dan 15 minuten afwijking van uw agendaplanning? Pas het consult aan.
Wijkt u meer dan 15 minuten af en besteedt u meer of minder tijd ten opzichte van de geplande tijd, dan past u het consult alsnog achteraf aan op basis van de realisatie."

Een sessie staat standaard in mijn agenda gepland op 60 minuten directe tijd. U ziet deze terug op de factuur die naar de zorgverzekeraar is gegaan voor de betaling en die u ook te zien krijgt.

 

Tarieven die de zorgverzekeraar mij vergoed en uw eigen risico zal belasten: 

Telefonische Pre intake van 15 min:  gemiddeld 40 euro ( elke zorgverzekeraar heeft eigen tarieven)

Intake/diagnostiek van 60 min: gemiddeld 160 euro.

Behandelgesprek van 60 min: gemiddeld 140 euro.

 

Indien er na een telefonische pre intake geen indicatie gesteld kan worden om een intake afspraak te maken zullen er geen kosten zijn en wordt het eigen risico niet aangesproken.

 

Bij no show binnen 24 uur vóór de afspraak zonder geldige reden ben ik genoodzaakt een factuur te verzenden van 75 euro.

 

 

 

Tarieven bij zelf betaling( verwijsbrief van de huisarts is niet nodig):

60 min direct contact: 150 euro. Administratietijd is verrekend in het bedrag van het directe contact.